Onmogelijk bericht

Let op! Er gebeuren rare dingen in het universum.

Dit bericht is gepost op zondagochtend 30 maart om 2.30 u.

Maar! Dat is hetzelfde als zeggen dat het op 32 februari zou gepost zijn! Deze nacht zijn we immers van winter- naar zomeruur gegaan, en dan wordt 2 uur 3 uur, en ís er helemaal geen 2.30 u.!

Dit bericht bestaat met andere woorden niet. En toch bent u het aan het lezen. Van een weirde ervaring gesproken!

Eigenlijk wil dat zeggen dat op dit moment alles mogelijk is. Deze weblog betreedt een universum waar geen zorkifant ooit een poot heeft neergeplant! De drantadillen vliegen in het rond, de zambaperen marcheren tussen de wamboekolen, en de lucht kleurt zo roze als een dronken hankalariefliet!

Een boeiende reis, is het. Na deze bevreemdende ervaring zijn u en ik zeker en vast klaar om plaats te nemen in een kamertje in het fonkolantische universum van Wim Helsen.

Enfin ja. Vergeet uw klok niet juist te zetten. En let op voor die pampaloep achter uw hoofd.

Update 7:50 u.: Boeiend. Het is zondagochtend en het universum staat nog steeds waar het gisterenavond stond. Dit bericht was voorgeprogrammeerd om 2.30 u., maar blijkbaar is WordPress – de blogsoftware – slimmer dan ik dacht; het blijkt onmogelijk om een bericht te dateren op een tijdstip tussen 2 en 3. Het bericht staat dus gedateerd op 3.30 u. Slim, maar misschien ook maar goed, want ik word niet graag verpletterd door rondtrappelende zorkifanten.

5 thoughts on “Onmogelijk bericht”

 1. Tijd, het is een raar beestje; kijk wat mijn feedreader zegt : “Karel posted at Sunday, 30 March 2008 01:30:00”. Wanneer was het nu… ?

 2. Intern worden de tijden opgeslagen in Greenwich tijd (GMT). In wintertijd is er één uur verschil tussen GMT en onze tijd, in zomertijd twee uur. 2.30h is in wintertijd dus 1.30h GMT, in zomertijd 0.30h GMT.

  WordPress koos ervoor om 2.30h als zomertijd te beschouwen, en heeft daarom opgeslagen dat het bericht gepost werd om 0.30h GMT. Met 2 uur verschil geeft dat 2.30h, maar WordPress vond blijkbaar dat dat niet kon, en heeft er dan 3.30h van gemaakt, want 2 uur wordt 3 uur. Jouw feedreader zal werken op basis van de GMT en zeggen: aha, 0.30h GMT, dat was nog net voor de zomertijd, dus da’s 1.30h onze tijd.

  Het universum zou voor minder pimpelpaars worden…

 3. *** Diepe zucht ***
  Hebben jullie echt geen interessantere dingen om jullie mee bezig te houden ???

  Euhm euhm…
  De gebruikte karaktersets? De opbouw van het HTTP-protocol? De impact op backupprocedures?

  Kweenie?

Reageer!