Een niet zo geweldige eerste week

Klavertje vierWeek 2 van 2008 is begonnen. Dat deze week en de 50 volgende betere weken mogen zijn dan de eerste!

Want ik heb een niet zo leuke week achter de rug. Het begon heel onschuldig met wat gebroken glazen op nieuwjaarsdag, maar de gebarsten voorruit die Eveline ‘s anderendaags ontdekte, was heel wat minder leuk. Een lokale voorruitenboer plaatst een nieuwe voor 320 euro, Carglass doet het voor 462 euro. Wie doet beter?

En dan begon heel het spel met mijn domeinnaam die nog maar eens verdwenen was, en waar ik nog altijd de wonden van lik. Op sommige plaatsen is titeca.net drie dagen lang uit de lucht geweest, net als onze e-mail-adressen. Dat is niet alleen heel ambetant en frustrerend, maar het heeft ook een aantal zeer onaangename gevolgen van korte tot lange termijn:

  • De e-mails die tussen 2 en 4 januari verstuurd werden naar een titeca.net-adres zijn onherroepelijk verdwenen in het zwarte gat van het internet. Als je mij vorige week een mail gestuurd hebt, en je hebt nog geen antwoord gekregen, dan stuur je je mailtje best eens opnieuw.

  • Wat erger is: gisteren heb ik ontdekt dat Google titeca.net volledig geschrapt had! Schluss! Weg met alle titeca.net-zoekresultaten! Hup, de vuilbak in!
    Dat deed pijn. Veel pijn. Want op een aantal jaar tijd heb ik een respectabele positie gekregen binnen de Google-zoekresultaten. Mijn artikels scoren steevast heel goed op Google, en bij zoekopdrachten als ‘Webpalet‘, ‘Karel Titeca‘ of ‘Kobeweb‘ kwam er steevast een titeca.net bovenaan piepen. Dat was de afgelopen dagen allemaal weg.
  • Dat is niet alleen niet leuk, het heeft op de koop toe ook nog eens financiële gevolgen. Want geen plaatsje in de zoekresultaten betekent geen toevallige bezoekers, en dus ook geen klikken op advertenties. En dus ook geen inkomsten. De inkomsten van deze blog (waarmee ik mijn hosting betaal, o ironie) hebben een gigantische duik genomen, en dat proces keert maar heel langzaam om.
  • Had ik al verteld dat Google een machtig beestje was?

Gelukkig is titeca.net bij de aanvang van deze tweede week van 2008 teruggekeerd in de Google-resultaten. Ik ben dus weer opzoekbaar, en de rest volgt langzaam maar zeker wel.

Het vertrouwen in mijn provider – waar ik steeds tevreden van geweest ben – heeft een fikse deuk gekregen. Vorig jaar heb ik wegens het voorval een jaar gratis hosting gekregen, dit jaar heb ik wat excuses gekregen. Hoe zeer het me ook spijt, het wordt tijd om uit te kijken naar alternatieven. Jammer.

En kijk, om nog extra zielig te doen, vertel ik u nog het verhaal van mijn plooifiets, die vorige week een scheur in de achterband gekregen heeft. Zo. Dat was het verhaal eigenlijk. Op zich geen ramp, maar het was een druppel in een overvolle emmer, en ik was niet echt genietbaar toen ik na enkele reparatiepogingen uiteindelijk met mijn vouwfiets in mijn zwarte handen de overvolle bus richting station moest nemen…

Omdat ik toch zo te beklagen ben (hum hum) kunnen steunbetuigingen uitgebracht worden in de vorm van een stem op de bwards, door veel te linken naar mijn sites en zo titeca.net weer op de Google-kaart te zetten, door mij een groot pak chocolade cadeau te doen, of door mij gewoon een muschi-muschi te geven.

Zo. En nu ga ik nog wat in een hoekje zitten huilen.

😉

3 thoughts on “Een niet zo geweldige eerste week”

  1. Met het risico om voor de specialist Karel een open deur in te stampen: ga voor je hosting eens kijken op one.com

Reageer!