Grafisch schrijftablet

En terwijl ik toch vollen bak reclame aan het maken ben:

Voor de gebruikers van grafische software zoals Photoshop (heel wat lezers van deze blog) die graag een stapje verder gaan: nu woensdag staat er een interessant koopje in dunaldi: een grafisch schrijftablet van Wacom voor 26,99 euroots. Jaja, het bekende merk Wacom, geen Medion.

Wacom

Een grafisch tablet staat toe om preciezer te werken bij fotoretouchering, enerzijds doordat je de muisaanwijzer preciezer kan aansturen, maar anderzijds (en vooral!) doordat zo’n pen drukgevoelig is: hoe harder je drukt, hoe breder je Photoshop-borstelstreken gaan zijn. Om die manier kan je veel preciezer in hoeskes en kantjes werken.

Ik bezit hetzelfde grafisch tablet, ook ooit in dunaldi gekocht, en ik ben er altijd heel tevreden van geweest. Enige praktische probleem: sinds onze verhuis, dit voorjaar, vind ik de pen niet meer… 😕 Beetje vervelend is dat…

Maar los daarvan: fijn ding 🙂

~

PS pour une bloggeuse flamande qui lit mon blogue: aussi en Wallonie!

6 thoughts on “Grafisch schrijftablet”

 1. Ziet er inderdaad een geweldig ding uit. Ik wil het ook wel gaan halen.
  Maar kan je het nog voor iets anders gebruiken dan foto’s retoucheren?

 2. @J.: collega’s die er vaak mee aan de slag zijn gebruiken het gewoon als muis (navigeren dan vliegensvlug heen en weer met in beide handen pen en muis).
  Ik kreeg wel de waarschuwing van de kenners hier dat dit tablet een van de laagste uit hun gamma zouden zijn, zeker goed voor fotobewerking ed. maar niet nauwkeurig genoeg voor Autocadbewerkingen en andere precisiemanipulaties.

  PS: Merci pour la recherche mr Palette-du-web. Je vais en chercher une le mercredi 😉

 3. Is inderdaad bruikbaar als gewone muis, met drukgevoeligheid, en dus ook voor andere grafische (of zelfs andere) toepassingen. Maar inderdaad: het is de laagste uit het gamma, maar ja, als ge een slagske hoger wil, betaalt ge ook een stuk meer, het is tenslotte een buitenkansje van dunaldi.

  En Goya, het is ‘Ouebbepalette’.

 4. En Goya, het is ‘Ouebbepalette’.

  Is dat niet “Oueppe à l’êtte” ? Klinkt trouwens als een recept uit “Ons kookboek”, maar dan de Waalse tegenhanger…

Reageer!