Oj palnjem palna karoboesjka

ZzzzzzzDat ik soms absurde en onzinnige uitspraken kan doen, dat weet de aandachtige lezer en wie mij kent ondertussen wel. Meestal doe ik die uitspraken bewust. Maar ik doe ze blijkbaar ook onbewust. In mijn slaap bijvoorbeeld.

Ik ben een vaste slaper. Een zéér vaste slaper. Ik ben er ooit in geslaagd te blijven slapen op Evelines kot terwijl enkele werkmannen onder haar raam met een drilboor het voetpad aan het uitbreken waren. Eveline lag klaarwakker en gefrustreerd toe te kijken hoe ik verder snurkte.

Ik heb altijd gezegd dat een baby in huis geen problemen zou opleveren, dat mijn slaapcentrum mij het onderscheid zou doorseinen tussen een hulpkreet van mijn nageslacht en een drilboor, en dat ik dus wel wakker zou worden van het geschreeuw van mijn kind.

Dat ik van een noodkreet die door merg en been gaat, wakker zal worden, daar ben ik nog steeds van overtuigd. Maar onze kleine Kobe kan ‘s nachts soms ook heel stilletjes snikken en snotteren, mekkeren zoals we het noemen. En daar word ik – in tegenstelling tot Eveline – niet van wakker.

Deze nacht was het weer van dat. Onze kleine man was aan het mekkeren, de mama werd wakker, en wilde advies vragen aan de papa, die lustig doorsnurkte. Dus de mama maakt de papa wakker, maar een vaste slaper als ik ben, is daar heel wat voor nodig. De toestand waarin ze mij kreeg was dus niet ‘wakker’ maar ‘halfwakker’. En dus ook half-slapend.

Eveline stelde deze halfslapende Karel de vraag wat we best deden met onze Kobe, waarop ik naar haar zeggen iets Russisch gebrabbeld heb, om vervolgens weer in slaap te vallen. Nog enkele keren opnieuw probeerde mijn vrouw mij weer wakker te maken, om de vraag opnieuw te stellen. Blijkbaar heb ik toen telkens geantwoord “Stuur de peter naar de Colruyt om pampers”, om vervolgens mijn slaap verder te zetten.

U kan zich voorstellen dat dit frustrerend was voor de mama. En dat het heel bizar was voor de papa om met deze nonsens-uitspraken geconfronteerd te worden op het moment dat ik – even later – echt wakker was. De mama lichtjes boos omdat ze dacht dat papa met haar voeten speelde, de papa totaal verbouwereerd voor zijn plotselinge aanleg voor de Russische taal en zijn bizarre oplossingssuggesties.

Het onbewustzijn van de blogger. ‘t Is iets vies.

By the way: Bruno, kan jij eens wat pampers halen in de Colruyt? Dankjewel, merci.

16 thoughts on “Oj palnjem palna karoboesjka”

 1. Ook duidelijk een machinevertaling… en ocharme Kobe, dit is echt wel chantage; ik kan ook maar beter zo’n dingen beginnen zeggen terwijl ik zogezegd slaap (“Vraag aan de peter om het inschrijvingsgeld voor de unief in orde te brengen”).

 2. видящ что младенец будет фабрикой гречихи (лучше для писания этого в голландеце)

 3. Hèèlp, stop met die gruwelijke machine-vertalingen, straks krijg je nog de KGB op je dak wegens geweldplegingen tegen de Russische taal… Heb je trouwens al pampers ondertussen ?

 4. Karel,

  jij hebt dan nog geluk dat je zulke onuitspreekbare taal uitkraamt waardoor het duidelijk is dat je slaapt. Lies wordt altijd nijdig wanneer ik op zulke momenten compleet naast de kwestie begin te lullen en haar bijna ongerust maak met de rare reacties en antwoorden voor ik mijn hoofd terug neerleg en boenk verderslaap 🙂

 5. Goya, “stuur de peter naar de Colruyt om pampers” vind ik anders om 3 uur ‘s nachts wanneer de kleine huilt ook behoorlijk naast de kwestie hoor 🙂

  En Bruno: waag het niet om de juistheid van de machinevertalingen te betwisten. Hoe durft ge aan de correctheid van een machine twijfelen…

 6. een beetje deftig een tekst lezen zit er een week na datum bij mij nog niet in

  Ha, de vreugden van het prille ouderschap openbaren zich weergaloos. Nog een jaar of zeven-acht, en dan beginnen ze weer lang te slapen (als er ondertussen geen opvolgers zijn). Succes !
  (als troost is de peter bereid in die periode eens een nachtje logement aan te bieden aan de bron der verstoorde nachtrust 😉 )

 7. Nooit gedacht dat mijn Russische lessen nog van pas zouden komen op Vlaamse blogs. 😉 Al moet ik zeggen dat ik met maar twee lessen achter de kiezen toch ook babelfish te hulp heb moeten roepen.

Reageer!