De lustige lezers

Het paradijseilandSinds het nieuwe seizoen van Man Bijt Hond begonnen is, heeft het programma een reden waarom ik het zoveel mogelijk wil zien.
Als het even kan, wil ik een aflevering van ‘De lustige lezers’ niet missen.

Tijdens De lustige lezers lezen Bruno Vanden Broecke (bij het publiek beter bekend als Sammy Tange) en Adriaan Van den Hoof voor uit Het paradijseiland van Jommeke. Eén bladzijde per aflevering, inclusief sound effects.

Uiteraard draait mijn verslaving niet om de spannende plot van het manneke met het strooien dakske, maar wel om de geweldige acteerprestaties en geluidjes (de apen!) van deze twee miskende genieën.

Vaneigens.

Update 9.22h: Haha, wat ziet mijn lodderig oog deze ochtend op de trein? Net vandaag staat De lustige lezers ook in De Standaard. En vanaf maandag is De Rode Ridder aan de beurt. Grappig, ‘k zal het geroken hebben aan mijn middelgrote teen.

7 thoughts on “De lustige lezers”

 1. Grappig, Bert en ik hebben gisteren nog tegeneen gezegd: Da’s nu echt iets voor de Jamesband! Misschien kunnen jullie na jullie zangcarrière een TV bedrijfje starten??

 2. ‘t Is een gedacht. En dan kunnen we nog vele andere spannende dingen voorlezen, zoals landkaarten, telefoonboeken en handleidingen van diepvriezers!

 3. kunnen jullie soms een voorbeeld van het filmpje online zetten om eens te bekijken ik zou het in mijn klas willen geven als les?

  dank jullie

 4. Kim,

  Je stelt die vraag beter aan de VRT, of aan iemand die van TV naar internet filmpjes kan omzetten, want ik beschik niet over het nodige beeldmateriaal of de vereiste apparatuur, en almighty YouTube kent de Lustige Lezers ook (nog) niet…

 5. Ik vind de lustige lezers heel leuk!
  en we gaan het in de klas ook doen met een strip van
  Jommeke : De kristallen grot. ik en een klasgenootje
  doen het laatste deel waar mijn klasgenoot ; Frutti
  en Mirko speelt en ik ben de burgemeester !
  Dus nu weet je wat ik van de Lustige Lezers vind .

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DAAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Beste vrienden van het stripverhaal

  Ik ben verwoed op zoek naar een afbeelding van ‘de lustige lezers’ (man bijt hond), waarbij Wim Helsen en Adriaan Van Den Hoof aan tafel zitten.

  Wie kan mij helpen?

  mvg

Reageer!