Spoorsponsoring

Tjoeketjoek!U weet dat ik tegenwoordig een treinpendelaar ben. Dat valt overigens reuzegoed mee, dankuwel.

Op die trein heb ik heel wat tijd om nog wat te werken, om de krant te lezen, of om mijn hersens te laten kronkelen.

Zo bedacht ik mij vorige week het volgende: zou het geen interessante, nieuwe bron van inkomsten zijn voor de NMBS om reclame te beginnen maken op de trein?

De omstandigheden zijn ideaal: elke trein is uitgerust met een speakerinstallatie en een conducteur met zoetgevooisde stem, en de privatisering van de overheidsbedrijven noopt ook de spoorwegen om nieuwe inkomstenbronnen aan te boren.

In de halletjes van de treinen is plaats voor kleine affiches, zoals veel mannen die kennen van boven de urinoirs in horecazaken en cinema’s. Ook de afscheurstrook op de treinbiljetten is de ideale ruimte voor het afdrukken van reclames. Maar stel u vooral de mogelijkheden van door de conducteur voorgelezen reclames door de luidsprekers voor…

 • *ping* Dames en heren, zometeen komen wij aan te Buggenhout. Het regent, maar laat dat de pret niet bederven, u vindt een degelijke en goedkope paraplu bij La Umbrella, recht tegenover het station.
 • *ping* Dames en heren, zometeen komen wij aan te Brussel, station Brussel-Noord. Op spoor 3 kan u de expresstrein naar de luchthaven nemen, waar u via Zoef Travel een fijne last minute kan boeken.
 • *ping* Dames en heren, aan uw linkerkant ziet u momenteel een aantal tuinen met zwembaden. Wist u dat zo’n zwembad helemaal niet duur hoeft te zijn? Informeer u bij zwembaden Plons in Oudenaarde.
 • *ping* Dames en heren, wij wensen u een aangename reis, en hopen dat u lekker zit in onze zetels. Wenst u er ook zo een in uw living, loop dan zeker eens langs bij Meubelen Sofa in Londerzeel.
 • *ping* Dames en heren, de rails waarover deze trein momenteel glijdt worden u aangeboden door IJzerwaren Meccano in Genk.
 • *ping* Dames en heren, door een defect aan de airco loopt de temperatuur in deze trein op tot broeierige temperaturen. Had u nu maar een Aquanta bij, dorstlesser bij uitstek.
 • *ping* Dames en heren, bent u deze irritante reclames ook zo beu als ikzelf? Silencio oordopjes brengen soelaas! Verkrijgbaar bij de betere apotheker.

Enzovoort, enzoverder – u kan er vast zelf nog een aantal bijverzinnen.

Fantastisch idee toch, niet??

4 thoughts on “Spoorsponsoring”

 1. Voor alle duidelijkheid: ik was aan het zwanzen eh.

  Wat mij betreft is dit ook absoluut not done (tenzij ze mij een gratis treinkaart geven), maar een mens kan maar fantaseren eh 🙂

 2. Dienstmededeling.
  Als die met zijn plooifietske onder de bank niet stopt met zijn reclames vliegt hij met brompton en al van de trein. Met de groeten van kasseilegger Tiktiktok uit Opwijk.

Reageer!