And we’re back!

Help!Ai ai ai. Het nieuwe jaar is met een onaangename verrassing begonnen voor mij.

Op nieuwjaarsochtend merkte ik dat mijn virtuele identiteit volledig uitgewist was: bij de overgang van 2006 naar 2007 is mijn domeinnaam titeca.net komen te vervallen – een fout bij mijn provider. Het gevolg was dat deze weblog en mijn andere websites vervangen waren door zo’n generieke zoekpagina, maar vooral dat al mijn titeca.net e-mail adressen onbruikbaar waren, en Eveline en ik dus geen e-mail meer konden ontvangen.

Na wat uitwisselingen met de support van mijn provider, en wat napluiswerk van hun kant, is het euvel deze middag om 12 uur opgelost geraakt.

De generieke zoekpagina die 36 uur titeca.net vervangen heeftHet doet toch wel vies, moet ik zeggen, zo uit de lucht zijn. Je bouwt een jaar lang aan je weblog, je bouwt langzaamaan iets op, je zet langzaamaan al je e-mail naar je eigen domein, en dan… poef! in één vingerknip alles weg. En je kan nergens een bericht achterlaten, want je volledige identiteit staat op dat ene domein… Hmmm…

Enfin ja, eind goed al goed zeker? Alleen is er misschien een pak e-mails verdwenen in het zwarte gat van internet. Alle e-mails die in de loop van gisteren en vandaag verstuurd zijn (die nieuwjaarswensen!) hebben hun bestemming nooit bereikt, en de zenders hebben geen foutmelding gekregen. Weg, foetsjie. Misschien komen ze nog terug, misschien niet. Ach ja, als het dat maar is.

Het had één gigantisch voordeel: mijn spamvolume in mijn mailbox heeft nog nooit zo’n gigantische dip gekend 🙂

Welkom in een nieuw jaar Webpalet!

5 thoughts on “And we’re back!”

 1. Kleine update:

  Blijkbaar is het nog niet overal in orde; binnen de K.U.Leuven bv. kan ik nog niet aan mijn websites aan, of Bloglines bv. vindt mijn feed nog niet.

  Heeft vermoedelijk te maken met de DNS-servers die wereldwijd nog niet helemaal geupdated zijn. Effe afwachten tot morgen vooraleer ik nogmaals aan de oren van mijn provider trek…

  In ieder geval: als u dit kan lezen is alles picobello in orde voor u! 🙂

 2. Voila.

  Er zijn 24 uur verstreken sinds de fout rechtgezet werd – DNS-servers wereldwijd zouden nu allemaal up to date moeten zijn om opnieuw de weg naar deze site te vinden.

  Welkom terug, wereld!

Reageer!