Groen blaadje

Een groen blaadjeHmmm, ik worstel met mijn deontologie. Zou ik het bekend maken of niet?

Och, waarom niet. ‘t Is fun.

Als weblogger heb je serieuze inzage in het surf- en Googlegedrag van je bezoekers. Een beetje een goeie statistiek-tool geeft je namelijk van elk bezoekje via Google de zoektermen weer. Op die manier krijg je inzage in de meest bizarre zoekopdrachten – bij tijd en wijle publiceer ik misschien wel ‘ns een lijstje, als mijn deontologie het toelaat.

Wat je ook min of meer ziet bij die statistiekjes, is van wààr de bezoekers komen. Min of meer: alle Telenet-gebruikers zijn één pot nat, net zoals de gebruikers van andere commerciële providers. Maar als iemand van binnen een bedrijf surft, zie je meestal wel van welk bedrijf ze komen.

Zo zie ik bijvoorbeeld dat ik steevast bezoekjes van een bepaalde Vlaamse uitgeverij krijg, wanneer ik een link naar een artikel in een van hun kranten op mijn weblog plaats.

En zo stuitte ik vandaag op volgende zoekopdracht:

“Freya van den Bossche, naaktfoto’s, 15 juni 2006”

Ik heb géén idee wat Freya op 15 juni uitgespookt heeft, en ik moet het ook niet weten, maar ik weet wel… dat de zoekopdracht in kwestie vanop het computernetwerk van… Groen! kwam.

Jaja, verbroederen over de grenzen van partijen heen, noemen ze dat dan… De sloebers.

2 thoughts on “Groen blaadje”

  1. Als ik het goed begrijp heeft ooit al eens iemand die zoekterm gebruikt en dat heb je dan in een post gezet. Waarschijnlijk heeft iemand op die link geklikt en van daar uit weer naar je site. (zoals ik nu ook heb gedaan)

Reageer!