Gelukkig nieuwjaar!

De stoet der togati, de rector vooropHet is vandaag nieuwjaar op ons werk.

Yup, het staat hier mooi in mijn academische agenda: ‘Opening academiejaar te Leuven’. De traditionele stoet van de togati, de eucharistie, de academische zitting met toespraken van de rector, en allerlei vertegenwoordigers, en het openingsconcert vanavond.

Vandaag is het feest aan de universiteit.

Ondertussen zijn dit voor ons de drukste dagen van het jaar. De nieuwe en oude studenten komen weer bij bosjes de stad binnengestroomd, en bulken van de goede voornemens, en zitten vol met vragen over hoe ze hun internet-connectie op kot aan de praat krijgen, hoe ze aan hun elektronisch studiemateriaal kunnen, en hoe ze hun e-mail kunnen lezen.

Om goed te informeren en goed te anticiperen op hun vragen,verspreiden we ons met een heel leger over Leuven en Heverlee om infosessies te geven. Straks heb ik een heel auditorium wetenschappers-in-spe voor mijn neus, voor wie het nieuwe leven in Leuven en aan de grote universiteit heel spannend is, maar die tegelijkertijd verlangend naar buiten zitten te kijken tot ze – met de kaart van Leuven in de hand – de Oude Markt gevonden hebben, om het leven aldaar te gaan ontdekken.

En dan zie je de geboortedatum van die mannekes. 1988.
Man man. Dan voelt ge u oud.

In ieder geval: een gelukkig nieuwjaar!

2 thoughts on “Gelukkig nieuwjaar!”

  1. Gelukkig nieuwjaar!
    smak, smak, smak (kussen hoort nu eenmaal bij het vieren van een nieuw jaar)
    En wat mogen u wensen in dit nieuwe jaar?

Reageer!