Rekker trekker

Gisteren was het nog eens feest. Een houten feest. Want waar wij vorige week onze eerste en dus katoenen huwelijksverjaardag vierden, zitten twee bevriende koppels al vier jaartjes verder, en mochten we gisteren met z’n allen ‘5+5’, ofwel hun beider houten huwelijksverjaardag vieren.

Rekker TrekkerHet is een heel gezellige namiddag geworden met een rijkelijk Breughelbuffet, een al even rijkelijk dessertenbuffet, volksdans, gezelschapsspelletjes en… oude volksspelen. Jaja, de klassiekers zoals sjoelbakken, de klimbak en petanque, maar ook minder bekende spelen als het dopspel en – de revelatie van de namiddag – rekker trekker, een soort sjoelbak waar je met tweeën mee speelt, tegen elkaar.
Je staat elk aan een kant van de bak, met vijf schijven om te beginnen. Aan elke kant is een rekker gespannen, en in het midden is een tussenschot, met een kleine doorgang.
Bedoeling? Zo snel mogelijk al je schijven naar de overkant schieten, dus ook de schijven die je ontvangt van je tegenstander. Een harde race die steeds op 10-0 eindigt, maar waar we ons gisteren geweldig mee geamuseerd hebben.

Meer over rekker-trekker vind je op the almighty internet, net zoals een overzicht van allerlei andere volkspelen.

In ieder geval nog ‘ns een dikke proficiat en een grote merci aan Sief en Bert, en Lieve en Pascal, de houten feestvarkens van dienst!

2 thoughts on “Rekker trekker”

  1. Variatie:
    schiet met de rekker de schijven niet door het tussenschot, maar schiet ze erover!
    gemakkelijker… zeker voor diegene die over iets minder geduld hebben en iets meer gehaest zijn… 😉

Reageer!