Doe de stemtest

Allee vooruit, we hebben ook ne keer van stemtesteken gedaan.

Mjah, best wel boeiend. Over het algemeen niet zo verrassend, al had ik een paar dingen toch liever iets anders gezien.

Weet ik nu op wie ik over een maand ga stemmen? Pfffft, neet jong. De ene hebben het verbrod, de andere zijn het aan het verbrodden, nog andere stem ik van mijn leven niet op, andere stem ik in mijn volgende levens ook niet op, en zo is er met elke partij wel iets.

En dan die eenmanspartij bovenaan. Als ik daar op stem, gaat mijn stem verloren, want die halen de kiesdrempel niet. Maar als iedereen zo redeneert, wordt dat een self fulfilling prophecy en halen ze zéker de kiesdrempel niet. Dus ja, foute redenering, en toch maar stemmen?

Prrrt.

13 thoughts on “Doe de stemtest”

  1. Dan ga je voor het tweede lijntje he 🙂

    Ik vind het wel een grappige uitslag. Bij mij lagen de uitslagen eigenlijk zoals ik de partijen in volgorde zou nemen om op te stemmen.
    De enige wissel waren de onderste twee, daar stond VB en dan LDD, die mochten omgekeerd zijn.
    De rest klopte eigenlijk wel 🙂

  2. ja straf he, bij mij was dat een gelijkaardige score. Ik zo ook SLP moeten stemmen, maar wat doe je daarmee?

    ‘t Moet nogal frustrerend zijn voor SLP, zoveel mensen zouden daarop moeten stemmen, maar stemmen toch anders.

  3. Bij mij zelfde behalve VB en LDD omgekeerd, en helemaal onderaan. Maar wat maakt het uit, ik mag toch nog niet stemmen :(. Anders had ik waarschijnlijk Groen! gestemd.

  4. Ik vond de stemtest (weer) dubbelzinnig. Zo’n ongenuanceerde stellingen… Als je dan de meningen van de partijen bekijkt, dan geven die daar een andere inkleuring aan. Het begon al snel: “Ouders moeten gestraft worden als hun kinderen spijbelen.” Ik vind dat wel oké, al bij al. Ik kijk dan bij sp.a, die zeggen iets van: “nee, eerst moeten andere dingen overwogen worden, dan misschien wel”. Ja oké… daar ben ik het mee eens, maar dat verstond ik wel onder die vraag. Eerst de kinderen straffen hé. Of heropvoeden of hoe je dat ook wil noemen.

    Enfin, leuke test, mijn top 3 was zoals verwacht Groen!-SLP-sp.a. De volgorde van mijn voorkeur is dit niet helemaal, maar het komt in de buurt.

  5. Moehaha, typisch. Elke enigszins links denkende mens (me included) komt bij SLP uit, dat is hier op het werk ook zo. Mochten we met z’n allen naar die stemtest luisteren, ze zouden verdorie de grootste partij worden!

  6. het leuke is als je een paar vragen anders beantwoordt,zo had ik 5 vragen waar ik wel een mening over heb maar niet die waar ik uit moest kiezen dan spring je in eens van lijst de decker”ps kan die gast niet leiden” naar cd&v en daar zou ik nooit op stemmen.
    dan was ik in eens weer van vlaams belang juist als ik daar op stem ben zelf migrant maar vind gewoon dat iedereen moeite moet doen om zich in te burgeren.

    het probleem is met dit programma dat het te beperkt is met zijn ja,nee antwoorden
    beter zou zijn als je een percentage zou moeten opgeven hoe ver je geneigd ben naar de vraagstelling

  7. Kijk kijk kijk, PVDA zit blijkbaar niet in de stemtest (http://www.standaard.be/extra/verkiezingen/stemtest/). “Omdat er vorig jaar meer dan 10% van de mensen op PVDA uitkwamen,” beweert vrt. En dat mag blijkbaar niet. Dus kom ik deze keer bij SLP uit. Op de http://www.euprofiler.eu zit ik tussen PVDA en SLP. ‘t Was te denken, die partijen liggen ook het dichtst bij mijn mening als ik hun programma’s bekijk. ‘t Zal weer moeilijk beslissen worden op wie van de twee stemmen…

  8. Al overwogen? Als je eigen voorkeur niet overeenkomt met het resultaat van de test kan het ook zijn dat er iets scheelt met je voorkeur, het hoeft niet aan de test te liggen … Uit onderzoek bleek recent nog dat minder dan de helft van de partijvoorkeuren van mensen bepaald werden door hun mening over partijstandpunten. Misschien iets om over na te denken.

    Ik kan enkel voor mezelf zeggen dat er een heel sterke overeenkomst is tussen de uitslagen van alle testen (VRT, De Standaard, EU Profiler) met mijn eigen voorkeuren. En dat mijn voorkeur weldegelijk bepaald wordt door partijstandpunten (en in mindere mate verkiezingsprogramma’s).

Reageer!